DenBolle's hok

Semi Realtime

Opsnor Techno via:

scheidslijn GPS scheidslijn Traccar.org scheidslijn

Motorrijden mogelijk via:

scheidslijnBoshuizen motorservice raaltescheidslijn MAG - Motorrijders Actie Groepscheidslijn

Wat is dit?

Op zich is dit niet een spectaculair spannende site. Elke dag komen er gemiddeld vier meldingen er op. Die vertellen ongeveer (;-)) waar ik uithang.
De reden dat ik dit gebouwd heb is een onderdeel van de trip in 2012 naar Zweden. Als single alleen rijdend op de motor had ik een lijst van plekken doorgegeven aan de ‘achterban’ met de melding dat ik me ongeveer elke dag zou melden als ik een hotel had gevonden.

Nou is dat vinden van een hotel één, maar ook nog in een gebied met dekking, of op een beetje christelijk tijdstip is al heel wat meer.
Zeker na een afslag trucje waardoor ik een fors stuk omreed in een onbewoond bos gebied wat door militairen voor training wordt gebruikt, en ik eigenlijk een motor rij die niet echt voor offroad acties gemaakt is kwamen bij thuiskomst toch wat opmerkingen waarbij “verstandig” “veilig” etc. nog al eens voorkwamen. Eigenlijk was het verhaal “Je bent alleen, stronteigenwijs en als het dan even tegenzit ook niet meer te vinden. Althans, niet in een toestand dat we nog wat aan je hebben.”

Goed, daar moest dus een oplossing voor komen. Zoekend naar verschillende oplossingen is dit er een geworden. Dit onderdeel van denbolle.nl is een test om te zien of dit een werkbare track and trace oplevert waar je wat mee kan.

Tijdens mijn normale werkzaamheden zal je elke dag een melding zien “Vertrek pension Knutske Butske” en “aankomst werk“. Simpelweg vertrek van huis en aankomst werk. En met een beetje geluk een paar uur later de meldingen dat ik van het werk vertrek en weer thuis aankom.

Gedurende de vakantie periode’s zullen er verschillende extra locaties worden gedefinieerd en als ik op de motor weg ga zullen die hier ook te zien zijn als standaard melding.

Enneh.. een subdomain?

Nou dat is puur beheerders gemak. Kijk onder “techniek” wat de werking achter dit onderdeel van denbolle.nl is.

Heb ik er wat aan?
Vermoedelijk niet, tenzij je weet welk ‘beschrijving’ voor welke locatie staat. Wellicht kan je onder “Techniek” kijken of een tracker voor jou handig is of dat je (zoals 99,99% van de normale mensen) kan volstaan met een telefoontje naar huis.

 

“Why is this? Because we can.

Moar ik froage mi af oi’d’r noe ech wat an hebt”


DenBolle, 2012