DenBolle's hok

Semi Realtime

Opsnor Techno via:

scheidslijn GPS scheidslijn Traccar.org scheidslijn

Motorrijden mogelijk via:

scheidslijnBoshuizen motorservice raaltescheidslijn MAG - Motorrijders Actie Groepscheidslijn

Gebruikte Techniek

Geofences:

Geofence aanmaken

Op de kaart kan je plekken ‘omheinen’ in elke vorm die je wil. Standaard kan je 10 geofences aanmaken. Via het uitgeklapte statusblok kom je bij de geofences. In het submenu kan je verschillende zaken met je geofences doen.
Het aanmaken is vrij simpel:

 • Vul een adres of stadsnaam in en druk op Ga. De kaart zal naar je opgegeven plek gaan. Zoom eventueel in als je dat nodig hebt. (Denk bijvoorbeeld aan je achtertuin ipv een hele stad)
 • Vul een naam voor de plek in,
 • Kies een kleur. Als je de kleur gekozen hebt druk je in de kleuren kiezer op het x-je en dan kom je terug bij de aanmaak van je geofence. Die kleur komt terug op de kaart voor je geofence.
 • Dan je feitelijke geofence aanmaken: de cursor op de kaart is in een plusje veranderd, elke keer als je nu linksklikt wordt dit als een punt van de geofence gezien. Zo kan je je omheining als het ware omtrekken. Je laatste punt dubbelklik je om het omheinen te stoppen.In dit geval zie je het koninklijk paleis op de Dam in Amsterdam plus het monument op de dam:

Trix d’r stekkie met een geofence

 • Als dit naar je zin is kies je voor opslaan of annuleren als je niet tevreden bent.

Dan staat je geofence in de lijst, maar wat heb je er aan?
Bij de extra instellingen kan je bijvoorbeeld instellen dat als je een geofence verlaat of binnenkomt je een sms krijgt of een mailtje. Dat stel je als volgt in.

 • In de lijst met geofences zie je rechtsboven aan een knopje ‘wijzig’ staan. Klik die aan en de lijst met geofences veranderd.

  Geofences instellen: klik op wijzig

 • Klik op het tandwieltje achter de geofence waarvoor je de instellingen wil aanpassen (in dit geval Trix’s d’r hok) en je ziet na wat wachten onderstaand scherm. Hier kan je de meldingen instellen en eventueel nieuwe contacten toevoegen. Toegevoegde contacten kan je ook bij andere geofences gebruiken. Bij de tips onderaan kom ik nog op de geofences terug.

  De instellingen voor de geofence Trix

Geofence bevestiging

 • Als je klaar bent druk je op opslaan, en zie je een bevestiging:

Let op: Als je je geofence meteen wil gebruiken moet je je tracker uit en aan zetten. Daarmee wordt de meest recente info naar de tracker gestuurd.

Pagina 1 2 3 4 5 6