DenBolle's hok

Semi Realtime

Opsnor Techno via:

scheidslijn GPS scheidslijn Traccar.org scheidslijn

Motorrijden mogelijk via:

scheidslijnBoshuizen motorservice raaltescheidslijn MAG - Motorrijders Actie Groepscheidslijn

Gebruikte Techniek

Techniek:  De Garmin Tracker Unit-10 : GTU-10

Tijdens mijn Zweden trip bleek dat ik mezelf wel eens serieus in de problemen kon brengen of zoals werd omschreven door eentje die de geplande route eens vergeleek met de gereden route “Tussen wat je zegt te doen en wat je doet zit soms wel 500km vriend. “
Daar zit best een gevaar in, zeker als je alleen rijd en in gebieden bent waar je niet elke 10 minuten een tegenligger kan tegenkomen.

Dus na wat kijken en lezen op internet over trackers eentje aangeschaft: de Garmin GTU-10 (GTU staat in dit geval voor Garmin Tracking Unit).

Garmin GTU-10

Wat krijg je als je dit apparaat koopt:

  • de tracker zelf
  • tasje met musketonhaak
  • een usb kabeltje (gewoon een standaard usb kabel, dus je kan ‘m kwijtraken)
  • een jaarabonnement op de data

Een standaard service pakket bestaande uit :

  • een GSM-data dekking.
  • Tracking via de website van Garmin.
  • Een historie van de afelopen 24 uur.
  • 25 sms berichten per maand.
  • Ongelimiteerde emailberichten vanuit de unit (of eigenlijk Garmin).

Ok, je hebt het ding gekocht, en dan?
Je gaat naar de site van Garmin waar je de unit aanmeld. Als je al een Garmin account hebt kan j’m toevoegen maar je kan ook een appart account aanmaken. Ik heb dat laatste gedaan maar dat had achteraf niet gehoeven.

Nadat je de unit hebt aangemeld gaat je jaar data dekking in, dat leg ik hieronder nog uit.
Daarna kan je van alles instellen maar dat gaat wat omslachtig, want op de site van Garmin, nadat je je account hebt gemaakt of hebt ingelogd, moet je standaard eerst je toestel lokaliseren, elke keer als je inlogt. Dat kan afhankelijk van de omstandigheden tot 2 minuten per keer duren.
Dan zit je in ‘het dashboard’ waar je de diverse zaken kan instellen.
Aan de hand van de schermdump van het dashboard zal ik de diverse mogelijkheden beschrijven. Klik op de plaatjes voor een grotere weergave.

Garmin site overzicht.

Links op de site zie je het ‘status’ blokje, in het midden de kaarten, en rechts de start meldingen na het inloggen. Deze verdwijnen na een paar seconden vanzelf.

Waar je het meeste mee gaat werken is het status blok. Hiermee kan je de tracker terugvinden, geofences aanmaken en een deel van de historie terugvinden.

De functies ‘plaats de kaart om de tracker’ (centreer als het ware) en ‘historie’ spreken voor zich. Standaard kan je in blokken van een uur gemiddeld de gegevens terugvinden, dit geldt specifiek voor de smartfone app en je standaard abonnement.

Pagina 1 2 3 4 5 6